09 oktober 2018

Tijdelijke onbeschikbaarheid BCG

MSD kondigt een nieuwe stockbreuk aan voor Oncotice. Er wordt nog geen datum vooropgesteld waarop de stock terug genormaliseerd zal zijn.

 

02 oktober 2018

Roken en Blaaskanker: twee professoren over het verband

Niemand twijfelt er nog aan: roken is slecht voor de gezondheid. En toch blijven velen de gevolgen van roken onderschatten. Het verband met longkanker en hart- en vaatziekten is algemeen gekend. Maar wist u dat roken ook blaastumoren in de hand werkt?

Thumbnail
25 september 2018

Prostaat blijft mysterie voor man

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen in Europa. Toch moet driekwart van de mannen toegeven weinig over de prostaat te weten. Meer dan de helft denkt zelfs dat vrouwen een prostaat hebben. Dat blijkt uit recent internationaal onderzoek.

Thumbnail

Vind mijn uroloog

Vul een postcode in om een uroloog te zoeken.

Open studies

Phase 1

Een dubbelblind, gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek ter vergelijking van de veiligheid en werkzaamheid van AMDC-USR met placebo bij vrouwelijke proefpersonen met stressincontinentie

Het doel van dit onderzoek is om de veiligheid en werkzaamheid te evalueren van een nieuwe medische procedure waarin er spiercellen van de patiënt worden afgenomen en verwerkt, die dan opnieuw in de weefsels van de urinewegen van de patiënt worden geïnjecteerd. Men denkt dat deze cellen deel gaan uitmaken van het weefsel waarin ze geïnjecteerd zijn. In theorie kan dit helpen om meer controle te krijgen over de urineopslag en -lozing (urineren)

phase 3

Ge-hypofractioneerde radiotherapie als primaire behandeling voor prostaatkanker: een gerandomiseerde studie waarbij de toxiciteit van 2 verschillende hypofractionatie schema’s worden vergeleken.

Externe radiotherapie (RT) is een standaardbehandeling bij prostaattumoren (PC). Zeer goede resultaten werden beschreven na hoge dosis RT. Actueel wordt bij externe RT dan ook een dosis toegediend van 74-80 Gy ter hoogte van de prostaat. Dit wordt gegeven in 1.8-2-Gy fracties zodat de totale behandelingsduur 7-8 weken in beslag neemt. In ons centrum worden patiënten met prostaatkanker klassiek behandeld in 38 fracties tot een totale dosis van 80 Gy. De totale behandelingsduur is +/- 8 weken.

Vacatures

2 urologen – Nieuw-Zeeland

datum
11 november 2018
plaats

Algemeen Uroloog Bourgogne

datum
8 september 2018
plaats
Bourgogne-Franche-Comté